Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

Onlangs toegevoegd

Onlangs toegevoegd

Algemeen

Vanuit verder onderzoek in de verschillende (foto)archieven zal de informatie op de Sufipedia site regelmatig worden aangevuld. De belangrijkste zaken zullen steeds op deze pagina worden aangekondigd.

Februari 2024

Sommige biografieën van Mureeds zijn aangevuld op basis van hun herinneringen aan Murshid Ali Khan. Deze herinneringen zijn verzameld in 1981 en later in 1995.

Er is een nieuw land toegevoegd aan het persoonsregister: België. Daar zijn twee mureeds opgenomen: Sundra de Watteville (ook bekend als Schönfeld en Madier) en Shafi Bolly.

Herfst 2023

In de Nederlandse kroniek is het jaartal 2023 aangevuld met diverse gebeurtenissen.

 

2022

Gedurende 2021 en 2022 is de kroniek verder aangevuld. Andere pagina’s met namen van centrumleiders, Nationaal Vertegenwoordiger, etc. zijn geüpdatet.

December 2020

Aan het personenregister van Amerika is toegevoegd: een levensbeschrijving en foto van Fata Rosenberg soefileider uit Texas gedurende de jaren ’60 en begin jaren ’70.

 

September 2020

Er is op YouTube een mooie documentaire beschikbaar over Charlotte (Mussavira) van Pallandt, waarin haar Soefi-zijn ook kort aan bod komt. Verder krijg je veel biografische informatie over de Van Pallandt familie.

Ga naar: Film Charlotte van Pallandt

 

Er is een link aangebracht  naar het werk ‘Short Dictionary of Foreign Words in Hazrat Inayat Khan’s Teachings’ van Rubab Monna, zodat deze informatie nu ook on line beschikbaar is. Ga naar: Begrippenlijst

 

Zomer 2020

Vanaf juli kan er makkelijker door de website worden gescrold:

  • In het personenregister van de Nederlanders kan met via een a-b-c-menu sneller zoeken op de achternaam van de betreffende persoon.
  • Ook aan de woordenlijst is een a-b-c-menu toegevoegd voor sneller zoeken.
  • In de kroniek kan met nu met met een pijl sneller naar de volgende of vorige pagina gaan zodat met dit onderdeel nu als een boek kan lezen.

Aan de kroniek is een groepsfoto toegevoegd, met complete namenlijst, van een viering in de Banstraat: de ‘Eenheidsverklaring van’ 1982. Klik hier voor een directe link naar de pagina.

Toegevoegd aan het personenregister: J. van Ginkel, Karim van Gils (centrum Rotterdam jaren ’70), Elise Guillaume – Schamhart (onder haar meisjesnaam). Zie foto’s hieronder:

       

 

 

Voorjaar 2020

Dit jaar zijn de archieven van Kadir van Lohuizen (met name brieven) en Sabir van Welsum (boeken en documenten) geschonken aan het Soefi Museum. Wij danken Wali (de tweede zoon van Kadir van Lohuizen) en Sabir voor hun bereidwillige gaven. Hierdoor is er weer veel informatie toe te voegen aan de Kroniek en het Personenregister van deze site.