Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

1964

In Amsterdam besloot Murshida van Braam zich uitdrukkelijk verzoek van P.O.M. Musharaff Khan weer aan te sluiten bij de Soefi Beweging en de leiding van Musharaff Khan en Headquarters te erkennen (evenals Mevr. (Shaukat) v.d. Linden in Hilversum). De meeste mureeds volgen haar, enkelen blijven liever bij Pir Vilayat. [1]

In het juninummer van de Soefi Gedachte staat een verslag van de Studentenconferentie die op 14 en 15 maart is gehouden in gebouw ‘Overvoorde’ in Rijswijk. Het thema van dit jaar is ‘Innerlijk Leven’. Murshida Shahzadi houdt een lezing. Een van de aanwezigen is Walia van Lohuizen – Mulder, kersverse echtgenote van Wali van Lohuizen. Het verlag in de Soefi Gedachte is van haar hand. Voor zover ik kan nagaan, haar eerste bijdrage aan het tijdschrift.
Klik hier voor de folder: Folder SYB maart 1964

Soefi Landdag op zondag 19 april te Utrecht, Jansveld 51. Programma: Universele Eredienst en een lezing  van Ir. F.B. Carbasius Weber [2] over de muziek en de mystiek van de Maya’s. Het verslag in de Soefi Gedachte is van de hand van Walia van Lohuizen.
Klik hier voor het programma: Programma Soefi Landdag 19 april 1964

In april houdt Murshida Shahzadi een lezing voor het prof. dr. Greven-genootschap. De Haagsche Courant van 24 april 1964 bericht hierover.

In mei schrijft Latif de Ruiter een brief aan Musharaff Khan. Hij heeft nu anderhalf jaar als interim centrumleider, vanuit Amsterdam, Iman Kunst in het centrum Leiden vervangen. Zij zit op dat moment in India om werk voor de Dargah te doen.  Hij stelt voor om het centrum nu voortaan door Jabar baron Bentinck te laten leiden. Dit zal ook inderdaad gebeuren. [*]

Het verslag van de Zomerschool van 1964 (16 juli – 2 augustus) wordt verzorgd door Hakim van Lohuizen, hij zal dit de komende jaren blijven doen. Sprekers dit jaar zijn Murshid F.C.A. Baron van Pallandt, Louis Hoyack, Miss Best. Muziek is er van Johan en Marion van Beek – Moos (piano en viool) en van de Zweedse tenor Johan Wretman. Ir. G.C. (Akbar) Lange vertelt over de plannen om de plek Murad Hassil in de Katwijkse duinen een belangrijke rol te laten spelen bij het werk van de Soefi Boodschap.