Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

1985

Hidayat Inayat-Khan houdt in juni 1985 zijn eerste Sufi Camp bij Lake O’Hara in Canada. Dit kamp wordt vanaf 1980 door leden van de Canadese Soefi Beweging georganiseerd. Het is de start van een intensief contact tussen Hidayat en de Canadese mureeds. Vanuit dit Camp zal Nawab Pasnak een prominente rol ontwikkelen binnen de Soefi Beweging.

De plannen om bij de Murad Hassil een bijgebouw, het Wakil-huis, te realiseren worden steeds concreter. In het eerste plan zijn ook een gastenverblijf opgenomen. In 1992 zal een bescheidener versie uiteindelijk gerealiseerd worden.

Wali van Lohuizen volgt dit jaar Ameen Carp op als Nationaal vertegenwoordiger van de Soefi Beweging Nederland.

Op 13 april overlijdt Manohary Voûte [1]. Ze was vioollerares en mureed. Tevens was ze de zuster van Gawery Voûte. Samen leidden ze het Soefi Contact vanaf de oprichting in 1974.

In de Soefi Gedachte staan aankondigingen van alle activiteiten van zowel Vilayat, Hidayat en Fazal. En op 20 en 21 april is er een retraite in de Murad Hassil die geleid wordt door hen drieën samen met Karimbakhsh Witteveen en Mahmood Khan Youskine.

 

Zomerschool 1985

5 en 6 december. Tijdens een vergadering van de Soefi Beweging kondigt Fazal Inayat-Khan aan zijn eigen weg te gaan binnen een nieuwe organisatie: The Sufi Way of Action. Op zaterdag 1 maart 1986 zal de feestelijke ceremoniële oprichtingsbijeenkomst worden gehouden in de Murad Hassil in Katwijk aan Zee.