Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

1986

Uit het maartnummer van de Soefi Gedachte:

Mededeling
Sinds eind vorig jaar vinden besprekingen plaats tussen de Soefi Beweging en de Soefi Orde. Doel is steeds verdergaande samenwerking met als doel fusie. Voorstellen daartoe zijn deze winter in de centra en andere groeperingen besproken. Een advies van de Nederlandse Soefi Beweging aan het Internationaal Hoofdkwartier wordt in maart uitgebracht.
Inlichtingen bij de Nationaal Vertegenwoordiger. 

Op 1 maart richt Fazal de ‘Sufi Way of Action’ op. Talat Rijken en Felix Erkelens verlenen hun medewerking. Het is een eigen organisatie die onafhankelijk wil zijn van Beweging en Orde. Dit bemoeilijkt de lopende fusiebesprekingen tussen de Beweging en Orde. Een fusie zal er dan uiteindelijk ook niet van komen. [1]

Zomerschool

 

In het septembernummer van de Soefi Gedachte blijkt dat Karimbakhsh op dat moment de titel Representative General (Algemeen Vertegenwoordiger) draagt. Daarmee is hij blijkbaar de officiële opvolger van Fazal Inayat Khan en het hoofd van de leadership council, bestaande uit hemzelf, Hidayat Inayat-Khan, Murshida Shazadi en Mahmood Khan Youskine,  die in deze jaren de Soefi Beweging leidt.

Ook dit jaar wordt er door Ameen Carp een Soefi-reis naar Turkije georganiseerd en wel van 7 tot 19 december.