Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

1988

De fusieplannen van de Beweging en Orde zijn definitief ten einde. Murshid Fazal heeft zijn eigen onafhankelijke organisatie ‘The Sufi Way’ opgericht en Pir Vilayat’s Internationale Sufi Orde heeft er de voorkeur aan gegeven een onafhankelijke organisatie te blijven.

 

De Leadershipcouncil 1988 – 1993

De Soefi Beweging richt een leiderschapsraad (Leadershipcouncil) op bestaande uit:

  • Karimbakhsh Witteveen
  • Hidayat Inayat-Khan
  • Mahmood Khan Youskine
  • Shazadi Musharaff Khan

Ratan Witteveen is secretaris van de raad. [1] Murshid Zadé Hidayat Inayat-Khan neemt namens de raad de leiding over van alle esoterische en exoterische activiteiten van de Soefi Beweging. Daarmee ontvangt hij tevens de titel Pir-o-Murshid.

Karimbakhsh Witteveen krijgt de titel Algemeen Vertegenwoordiger (General Representatieve) van de Soefi Beweging en is daarmee verantwoordelijk voor de organisatie en administratie van de beweging. [2]

De Leadershipcounsil luncht in de Banstraat

 

Toch is er ook samenwerking met de Soefi Orde Internationaal. Er wordt besloten om dit jaar de Viladat-dag gezamenlijk te vieren en elk jaar tenminste één broederschap-dag samen te organiseren. [3]

Een wapenfeit in het buitenland is de inauguratie van het hernieuwde Dargah-complex in New Delhi op 29 maart.

De Internationale Zomerschool vindt dit jaar plaats van 6 – 21 augustus.

Deelnemers Zomerschool 1988 

 

Op 4 september opent het nieuwe Soefi-seizoen in Amsterdam getuige een advertentie in dagblad Trouw van 31 augustus:


Singel 170 is het toenmalige woonhuis van Wali en Walia van Lohuizen 

In december start Hakim van Lohuizen met een nieuwe rubriek in de Soefi Gedachte getiteld ‘Zoveel jaar geleden’. Hij duikt hierbij in de archieven van de Soefi Beweging, op zoek naar krantenknipsels van de jaren ‘20 die gaan over de lezingen van Hazrat Inayat Khan in het westen.

Hidayat Inayat Khan begint een steeds prominentere rol binnen de Soefi Beweging te spelen. Vanaf 1988 zullen jarenlang veel van zijn artikelen in de Soefi Gedachte worden gepubliceerd.