Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

2002

Ramana Klaassen

 

 

Op 5 februari wordt in de Murad Hassil de 75ste Urs (sterfdag) van Hazrat Inayat Khan gevierd door mureeds van de Beweging, de Orde, het Soefi Contact en de Sufi Way. Voor de volledige opname van deze bijeenkomst klik hier. (Opname door Alim Vosteen)

Op 16 februari wordt in München de Suite Symphonique, opus 7 van Hidayat Inayat – Khan uitgevoerd door het Münchener Philharmoniker. Het werk is gecomponeerd ter nagedachtenis aan zijn zus Noor-u-nissa Inayat Khan die in 1944 in Dachau om het leven kwam.

Ramana Klaassen overlijdt op 20 maart in de leeftijd van 88 jaar. Zij was jarenlang leidster van het centrum, Hilversum.

Ramana Klaassen op de Zomerschool van 1991

 

Van 12 tot 14 april vindt de derde retraite van de Federation of the Sufi Message plaats. De vorige werden gehouden in Charlotsville en Katwijk aan Zee. Deze keer is de plaats van samenkomst The Abode of the Message in New Lebanon bij New York, thuishaven van de Sufi Order International.

“In het voorjaar j.l. overleed Shireen Smit – Kerbert op 94-jarige leeftijd. In de periode 1950 – 1980 was zij een geliefd spreekster in de Universele Erediensten, vooral in het Soefi-centrum te Rotterdam. Gedurende enige tijd gaf zij leiding aan het Soefi-centrum in Dordrecht. Daarnaast heeft zij zich onder meer ingezet voor het verzamelen van herinneringen aan Hazrat Inayat Khan. De laatste 20 jaar leidde zij een teruggetrokken leven in Doorn. Wij gedenken haar in dankbaarheid.” [1]

Op 1 en 2 juni vinden in Katwijk de Open Soefidagen plaats. Het thema is dit jaar: ‘Conflict en Vrede’. [2]

Het huidige bestuur van de Soefi Beweging Nederland bestaat uit:

  • Ameen Carp (nationaal vertegenwoordiger en voorzitter)
  • Sattva van Dorssen (secretaris)
  • Daulat Rosddorff (penningmeester)
  • Maharani de Caluwé (lid)
  • Ananda Antonius (lid, PR)
  • Wahdud Grashuis (lid).

 

Hidayat en Aziza met de groep kinderen van het ‘Childrens Camp’ van de zomerschool van 2002

 

Op 7 september verschijnt het eerste nummer van de Museum Newsletter, gewijd aan het Soefi Museum op het adres Banstraat 24 in Den Haag.