Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

2007

In het voorjaar vindt de jaarlijkse Federation Retreat plaats. Vertegenwoordigers van de verschillende Soefi organisaties ontmoeten elkaar voor een gezamenlijk meditatief programma.

In de zomer van 2007 vinden er reconciliation meetings plaats tussen de Soefi Beweging en de Sufi Order International. Het doel is om geschillen en misverstanden uit het verleden uit te praten en te komen tot een betere onderlinge verstandhouding. Op 30 april 2008 komen beide organisaties met een gezamenlijke slotverklaring. Zie aldaar voor genoemde verklaring.

 

 

Zomerschool 2007

Tijdens de Zomerschool houdt Karimbakhsh Witteveen een lezing met als titel: ‘Iets worden, is niets worden. Klik hier voor de beelden.

Op 6 augustus, tijdens de Internationale Zomerschool, viert Hidayat Inayat – Khan zijn 90ste verjaardag. In de Universel Murad Hassil wordt een ‘Artistic Celebration’ gehouden met bijdragen van Nawab en Nirtan Pastnak, Ragini Pierik, Saraswati de Vries, Shakti van der Vliet, Zaïda Nasir, Fatayab van Beek en het ensemble Hosh Neva uit Mannheim.

Het centrum Hilversum staat uitgebreid stil bij haar 70-jarig jubileum. De bijeenkomst vindt plaats in de Remonstrantse kerk. Sarasvati Segaar is ceremoniemeester. Ananda Antonius voert het woord als centrumleider. Daarnaast zijn er toespraken van Karimbakhsh Witteveen, Ameen Carp en Hidayat Inayat – Khan.  De avond is gereserveerd voor een concert. De bezoekers gaan naar huis met een herdenkingsboekje dat door Ganesh van der Veer is gemaakt. Lujo en Kristie van Gestel hebben opnamen van de avond gemaakt. De bedoeling is om deze later op dvd uit te brengen.

Jaya Bakker trekt zich terug als secretaris van de Geestelijke Genezings Activiteit. Haar taak wordt overgenomen door Sattva van Dorssen uit Wassenaar. [1]