Volledige kroniek van de Nederlandse Soefi historie: Periode van 1915 tot 2016

2009

20 april. De titel ‘Pir-o-Murshid’ (hoofd van de innerlijke school) wordt verbonden aan een council en niet meer aan één persoon (tot dan toe Murshid Hidayat). Hidayat blijft Representative General en benoemt Karimbakhsh Witteveen tot co-Representative General.  De Pir-o-Murshid council bestaat uit de hoofden van de 5 verschillende activiteiten en de Secretary van de HQ office. [1] Een van de ambities die de leiding (lees Hidayat) met deze structuur hoopt te vervullen:

“Opvolgingsproblemen die de Soefi Beweging zo hebben geplaagd in het verleden, kunnen dan (na het instellen van de Pir-o-Murshid council PK) in de toekomst makkelijker worden opgelost.” [2]

zal uiteindelijk niet worden gerealiseerd, getuige de ontwikkelingen in met name 2015.


De eerste bezetting van de Pir-o-Murshid council. v.l.n.r. Nuria Sabato, Satva van Dorssen, Ulma Moerenburg, Karimbakhsh Witteveen, Maharani de Caluwé, Rani McLaughin, Jelaluddin van Lohuizen, Hamida Verlinden, Aziza Inayat-Khan, Hidayat Inayat-Khan, Nawab Pasnak.

Vanaf het juninummer van de Soefi Gedachte werken de Soefi Beweging en het Soefi Contact samen bij het samenstellen en uitbrengen van dit tijdschrift. Op de omslag prijken nu de vignetten van beide organisaties. Karim Logtmeijer van het Soefi Contact treedt toe tot de redactie. Een groot deel van dit juninummer staat in het teken van de religie van Zarathustra.

Youtube wordt meer en meer een kanaal waar ook Soefi organisatie hun filmverslagen op publiceren. Talloze toespraken van Karimbaksh Witteveen en Pir Zia van de Soefi Orde zijn er te vinden. De ijverige zoeker zal ook filmfragmenten van Hidayat Inayat Khan en Mahmood Khan Youskine aantreffen.

De Murad Hassil ondergaat een intensieve en kostbare renovatie (€168.500). Ook het Wakilhuis ondergaat de nodige herstelwerkzaamheden (kosten ruim €50.000). [3]